Herentalse Geschiedkundige Kring
Welkom
Historisch overzicht
Publicaties
  & hoe bestellen
Evenementen
Verslagen
Nieuws
Contact
Foto's
Links
Voorstelling van een nieuw boek over de Herentalse begijnhofkerk

Het bestuur van de Herentalse Geschiedkundige Kring heeft het genoegen u uit te nodigen op de voorstelling van het boek

De begijnhofkerk van Herentals. Bouwgeschiedenis en
kunstinventaris van de Sint-Catharinakerk,
onder redactie van bestuurslid lic. Jan Cools en met medewerking van o.a. de bestuursleden arch. Paul Bellemans (ondervoorzitter) en Ludwig Cerstiaens. Deze voorstelling heeft plaats in kasteel Le Paige (Nederrij 135 te Herentals) op zaterdag 27 november om 10.30 uur. Dit boek, een uitgave buiten reeks van de Herentalse Geschiedkundige Kring, vormt het logische vervolg van de in 2007 verschenen Bouwgeschiedenis van het Sint-Catharinabegijnhof te Herentals. Een verhaal van vier eeuwen bouw- en wooncultuur in Vlaanderen door Jan Cools en Paul Bellemans, waarin de kerk slechts summier werd vermeld. Het eerste deel van het nieuwe boek is de neerslag van de voorstudies voor de restauratie van de begijnhofkerk, die plaatsvond in 2002- 2005 en bevat onder meer een belangrijke bijdrage van kunsthistorica Linda Van Langendonck (+). Het tweede deel, de kunstinventaris, kwam tot stand met de hulp van de provinciale dienst erfgoed (Ann Bries, Jan Geudens en zilverspecialist Marc Mees) en omvat een grondige studie van het ongemeen rijke maar bij het grote publiek zo goed als onbekende kunstbezit, waarbij heel wat edelsmeedwerk en textilia. Beide delen zijn voorzien van overvloedig illustratiemateriaal, waarbij 24 bladzijden in kleur, en twee indices. Meer details kunt u lezen in bijgevoegde folder.

Het boek kan worden aangeschaft voor de prijs van 55 euro of achteraf tijdens de kantooruren op het stadsarchief, Augustijnenlaan 1, 2200 Herentals (tel. 014- 212800). Bestellen kan op hetzelfde adres door storting van 55 euro op rek. nr. 001-5129682-10 t.n.v. de Herentalse Geschiedkundige Kring (ook via e-mail: archief@herentals.be, met vermelding van het verzendadres). Voor verzending wordt 4 euro meer gerekend.

Ook van het vorige boek Bouwgeschiedenis van het Sint-Catharinabegijnhof zijn nog exemplaren verkrijgbaar voor 29 euro (33 euro met verzending).

Wij hopen u op zaterdag 27 november tussen 10.30 en 13 uur te mogen verwelkomen op de voorstelling van het boek en de daarop aansluitende receptie.

Bekijk de folder hieronder
of download hem in pdf formaat (1,4 Mb).© Herentalse Geschiedkundige Kring